O moschee a fost incendiata de catre colonisti israelieni in satul Al Mughayir, in apropiere de Ramallah, in Cisiordania ocupata.

"Colonisti au incendiat primul etaj al moscheii din satul Al Mughayir, situat in apropiere de colonia israeliana Shilo si de un drum utilizat exclusiv de catre colonisti", au precizat oficialii citati, amintind ca in 2012 a fost incendiata alta moschee din sat. De ani de zile, colonisti extremisti si activisti de extrema-dreapta comit agresiuni si acte de vandalism impotriva palestinienilor, arabilor israelieni, lacasurilor de cult musulmane si crestine si chiar impotriva armatei israeliene.

Tensiuni puternice sunt inregistrate in Ierusalimul de Est si in Cisiordania, marcate de ciocniri intre manifestantii palestinieni si fortele de ordine israeliene, precum si de atentate palestiniene. Armata israeliana a suplimentat fortele in Cisiordania, iar politia a consolidat masurile de securitate pe intreg teritoriul Israelului, in urma unui atentat comis la Tel-Aviv.

Pe de alta parte, sinagoga din localitatea araba Shfaram, din nordul Israelului, a fost vizata marti seara de un atac cu sticle incendiare, a anuntat purtatoarea de cuvant a politiei, precizand ca atacul a provocat pagube minore. Tensiunile au luat amploare si in localitatile arabe israeliene, dupa ce un tanar a fost ucis sambata de politia israeliana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.