Rusia si Iranul au semnat un acord privind construirea a doua noi reactoare nucleare ruse la centrala nucleara iraniana Bushehr.
Contractul a fost semnat intre compania Atomenergoproekt (NIAEP), o filiala a Atomstroiexport care a construit centrala Bushehr, si firma iraniana Nuclear Power Production and Development (NPPD). In plus fata de reactoarele de la Bushehr, alte patru reactoare ruse ar putea fi construite in alte locuri din Iran, conform acordului semnat intre directorul Agentiei ruse pentru Energie Atomica, Serghei Kirinenko, si omologul sau iranian, Ali Akbar Salehi, scrie MEDIAFAX.

In virtutea protocolului, combustibilul nuclear destinat noilor reactoare va fi produs de catre partea rusa si va fi returnat in Rusia pentru tratare si stocare. Bushehr, situata pe litoralul Golfului Persic, este o centrala de 1.000 de megawati construita partial de Rusia si predata oficial Iranului in septembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.