Medicul american Craig Spencer, ingrijit la New York dupa ce a contractat virusul Ebola in Guineea, este vindecat si va iesi marti din spital, a anuntat, luni, municipalitatea newyorkeza, relateaza AFP.

"Dupa un tratament riguros si o baterie de teste, doctorul Craig Spencer, pacientul tratat de Ebola la spitalul Bellevue, a fost declarat vindecat. Nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea publica si va avea permisiunea sa iasa din spital marti, 11 noiembrie", a explicat municipalitatea newyorkeza intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Odata cu aceasta vindecare, nu mai exista niciun caz cunoscut de Ebola pe teritoriul american.

Pacientul si primarul orasului New York, Bill de Blasio, vor face o declaratie de presa in cursul diminetii.

Craig Spencer, in varsta de 33 de ani, a fost spitalizat la Bellevue, in Manhattan, pe 23 octombrie, dupa ce a resimtit simptome specifice febrei hemoragice Ebola. Un test efectuat ulterior a confirmat ca el suferea de aceasta boala. Medicul a contractat, cel mai probabil, virusul in Guineea, in timp ce lucra pentru organizatia Médecins sans Frontières, implicata in lupta impotriva Ebola.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, epidemia a provocat moartea a aproape 5.000 de persoane, majoritatea din Guineea, Sierra Leone si Liberia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.