Egiptul va redeschide pentru turisti esplanada din fata Sfinxului, unul dintre cele mai vizitate monumente de pe planeta.
"Esplanada Sfinxului va fi deschisa pentru prima data dupa debutul lucrarilor de restaurare", a declarat ministrul pentru Antichitati, Mamoduh al-Damati, cu ocazia unei vizite in acest sit arheologic, in care se afla si piramidele din Giza, la sud-vest de Cairo. Ministrul pentru Antichitati a adaugat ca Piramida lui Menkaura - cea mai mica dintre cele trei din Giza - va fi redeschisa pentru public in cursul zilei de luni, dupa lucrari de restaurare care au durat trei ani, scrie MEDIAFAX.

Lucrarile de restaurare a Sfinxului au fost demarate in principal pentru a inlocui o serie de blocuri de piatra fisurate din partea stanga a edificiului si pentru a renova, cu ajutorul unui material care protejeaza impotriva eroziunii, impozanta statuie cu corp de leu si cap de om, a explicat Mohammed al-Saidi, directorul lucrarilor. "Dupa ce esplanada va fi deschisa, turistii vor putea sa mearga in jurul Sfinxului", a adaugat el, precizand ca data la care esplanada va fi deschisa pentru public nu a fost inca fixata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.