Adjunctul liderului gruparii Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, Auf Abdulrahman Elefery - alias Abu Suja, a fost ucis intr-un atac aerian al coalitiei conduse de catre Statele Unite asupra unui convoi al organizatiei jihadiste la al-Qaim.

Potrivit surselor citate de postul panarab cu sediul la Dubai, in Emiratele Arabe Unite (EAU), atacul a avut loc in regiunea orasului irakian al-Qaim, situat pe raul Eufrat, in provincia Al-Anbar, in apropiere de frontiera cu Siria. "El (Abu Suja) si al-Baghdadi se desparteau rar. Din acest motiv este posibil ca al-Baghdadi sa fi fost impreuna cu el (in momentul atacului", a declarat Hisham al-Hashimi, un strateg irakian in domeniul securitatii, pentru ziarul britanic The Telegraph, care a postat pe site o imagine cu Abu Suja, scrie Al Arabiya online.

Liderul SI a fost "ranit grav" in acest atac, au declarat sambta pentru postul panarab sursele tribale citate, adaugand ca alti lideri de rang inalt ai organizatiei au fost ucisi in acest atac care a vizat o reuniune a liderilor SI.

Oficiali irakieni au declarat duminica ca al-Baghdadi a fost ranit intr-un atac aerian care a avut loc in weekend, afirma postul panarab citand Associated Press. Oficiali de la Pentagon au declarat insa ca nu detineau imediat informatii potrivit carora al-Baghdadi ar fi ranit, potrivit agentiei. Ministerele irakiene ale Apararii si de Interne au anuntat in comunicate separate ca liderul SI a fost ranit, fara sa ofere alte precizari.

Postul panarab scrie ca AP a citat duminica un oficial irakian in domeniul informatiilor de la Ministerul de Interne care a declarat ca atacul de la al-Qaim a avut loc sambata dimineata. El cita informatii din cadrul gruparii, potrivit carora al-Baghdadi a fost ranit in atac. Un oficial militar irakian de rang inalt, citat de tot agentie, a declarat ca a aflat intr-o intalnire operationala ca liderul SI a fost ranit. Insa niciunul dintre ei nu stia cat de grav ar fi fost ranit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.