Patru barbati suspectati de legaturi cu pregatirea unor "actiuni teroriste" au fost audiati sambata de catre politia britanica, in contextul consolidarii securitatii la Londra, pe fundalul unor comemorari privind Primul Razboi Mondial prevazute in weekend, relateaza AFP.

Cei patru, cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, au fost arestati in noaptea de joi spre vineri la Londra si la periferia capitalei britanice. Ei sunt suspectati ca au jucat un rol in pregatirea unor "actiuni teroriste", a anuntat Scotland Yard. Politia a efectuat o serie de perchezitii si a colaborat cu MI5, serviciul de informatii interne, in acest caz. Aceste "arestari si perchezitii sunt efectuate in cadrul unei anchete vizand terorismul islamist", a precizat politia.

Cazul a tinut sambata prima pagina a mai multor ziare britanice, The Daily Telegraph mergand pana la a titra ca politia a "dejucat" un "complot terorist" vizand "Remembrance Sunday", ziua omagierii militarilor britanici si din Commonwealth, cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial, scrie MEDIAFAX.

"Existau temeri ca acestia ar fi putut sa planuiasca un atac armat intr-un loc public (duminica) impotriva unor militari sau civili adunati pentru a aduce un omagiu" militarilor britanici cazuti la datorie, continua ziarul. Mai prudent, BBC nota ca, in acest stadiu, o legatura intre aceste arestari si "Remembrance Sunday" este doar o "speculatie".

Politia britanica a multiplicat arestarile, in ultimele saptamani, dupa ce nivelul alertei de securitate a fost crescut la "grav" din cauza amenintarii unor atentate in legatura cu conflictele din Siria si Irak. Insa multe dintre ele s-au soldat, pentru moment, cu eliberarea celor retinuti.

Autoritatile evalueaza la 500 numarul britanicilor plecati sa lupte in Siria sau Irak si si-au exprimat ingrijorarea fata de faptul ca unii pot reveni in Marea Britanie pentru a comite atentate.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.