Cadavrele victimelor zborului MH17, doborat in iulie in spatiul aerian din estul Ucrainei, ar putea sa nu fie gasite toate, a declarat sambata seful diplomatiei olandeze Bert Koenders, care a venit la locul producerii catastrofei, relateaza AFP.

"In prezent nu putem spune cu siguranta (...) cand si nici macar daca vom putea recupera ultimele noua (cadavre), dar vom face tot ceea ce vom putea, impreuna cu autoritatile de aici, pentru ca acest lucru sa fie posibil", a declarat ministrul intr-o conferinta de presa.

Prabusirea avionului Boeing de tip 777 al companiei Malaysia Airlines, care a decolat de pe Aeroportul Amsterdam-Schiphol catre Kuala Lumpur, s-a soldat cu 298 de morti, dintre care doua treimi erau cetateni olandezi, pe 17 iulie, scrie MEDIAFAX.

"Astazi (sambata) am trimis (catre tarile victimelor) cinci sicrie cu ramasite umane", a anuntat reprezentantul administratiei regiunii Harkov Igor Baluta.

Koenders s-a declarat "increzator" in faptul ca bucati din epava avionului vor putea sa fie adunate si repatriate, dar a subliniat ca este imposibil sa se spuna cand, din cauza fluctuatiilor situatiei in domeniul securitatii in regiune. Investigatorii olandezi insarcinati cu ancheta doresc sa adune bucati de epava pentru a reconstitui o parte din aeronava.

Teza cea mai des avansata este ca avionul a fost doborat cu o racheta trasa de la sol. Kievul si Occidentul acuza separatistii, in timp ce acestia si Moscova arata cu degetul Kievul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.