Kievul a acuzat vineri ca zeci de tancuri, echipamente de artilerie si soldati din Rusia au intrat in estul separatist al Ucrainei, unde cinci soldati au fost ucisi in ultimele 24 de ore, relateaza AFP.

In total, "32 de tancuri, 16 obuziere si 30 de camioane militare Kamaz, precum si trupe au intrat in Ucraina din Rusia" si se indreptau spre orasul Krasnii Luci, din regiunea rebela Lugansk, a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

Un alt convoi de camioane care transporta trei statii radio a trecut frontiera pe la postul de control Izvarin, aflat sub controlul separatistilor, a adaugat el. Lisenko a declarat de asemenea ca "cinci soldati au fost ucisi si alti 16 (...) raniti in ultimele 24 de ore", scrie MEDIAFAX.

Autoritatile ucrainene au anuntat anterior ca 15 civili si sapte parasutisti ucraineni au fost raniti in ultimele 24 de ore in estul separatist. Cincisprezece civili au fost raniti de schije de obuze in timpul luptelor desfasurate joi la Donetk, in districtele Kievski si Kuibisevski, situate in apropierea aeroportului din oras, a informat vineri Primaria.

In regiunea vecina Lugansk, sapte parasutisti au fost raniti dupa explozia unei mine in apropierea satului Sokilniki, la 30 de kilometri nord-vest de Lugansk.

Situatia din teren s-a agravat dupa alegerile organizate duminica de separatisti, recunoscute de Moscova, dar care constituie un obstacol pentru procesul de pace, potrivit Kievului si occidentalilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.