Comisia Europeana se gandeste sa initieze o procedura de sanctionare a Italiei din cauza politicilor privind spatiile locative alocate romilor, existand suspiciuni de "segregare pe criterii etnice".

Potrivit organizatiei, Comisia Europeana a cerut Guvernului de la Roma "informatii suplimentare" referitoare la conditiile in care traiesc cei 150.000-180.000 de romi, sinti si nomazi din Italia. Conform Directiei generale pentru Justitie a Comisiei Europene, exista informatii ca romii traiesc in tabere slab utilate situate la periferia marilor orase, scrie MEDIAFAX.

Inspectorii Comisiei Europene au exprimat preocupari majore privind conditiile precare din tabara de romi La Barbuta, situata la periferia estica a Romei. "Comisia Europeana impartaseste preocuparile exprimate de comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului privind conditiile dintr-o tabara de romi situata intr-o zona izolata si inaccesibila, unde a fost construit un gard si sunt sisteme de supraveghere. Aceste conditii ingradesc drepturile fundamentale ale locatarilor, izolandu-i in totalitate de lumea exterioara si privandu-i de oportunitatile de angajare si educare", subliniaza Directia pentru Justitie a CE.

Tabara de romi La Barbuta a ajuns in atentia publica in contextul unui plan de construire a unui hypermarket in locul sau. Cei 400 dintre cei 580 de locatari ai taberei a urma sa fie mutati in apropiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.