Alianta Nord-Atlantica incearca sa distruga echilibrul strategic din lume, dar Rusia nu va intra intr-o confruntare care ii este impusa de comunitatea internationala, a declarat presedintele Vladimir Putin, in cadrul unei intrevederi cu ofiteri superiori rusi.

"Principalele puteri mondiale isi dezvolta si isi perfectioneaza arsenalele. In cadrul summitului NATO din septembrie, liderii Aliantei au declarat deschis ca isi vor consolida capacitatile militare. In loc sa gaseasca o solutie colectiva si civilizata la problemele internationale, utilizeaza din ce in ce mai des presiunile militare, economice si informationale", a declarat vineri presedintele rus, cu ocazia unei ceremonii de promovare a unui grup de ofiteri la gradul de general, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

"Rusia nu va intra intr-o confruntare care ii este impusa cu insistenta. Suntem deschisi unui dialog bazat pe egalitate si respect privind toate subiectele globale si regionale", a adaugat Putin, potrivit agentiei TASS.

In conditiile situatiei internationale tensionate, presedintele a cerut imbunatatirea Fortelor armate ale tarii. "Lumea secolului XXI nu a devenit mai stabila sau mai sigura. Vechile amenintari nu au disparut, iar in unele regiuni situatia s-a agravat. Astfel, un focar serios de tensiuni se afla in continuare la granitele noastre - in sud-estul Ucrainei", a continuat el.

"Doctrina noastra militara este defensiva. Principalul sau obiectiv este asigurarea suveranitatii tarii, pacea si linistea cetatenilor nostri", a mai spus Putin, adaugand ca este necesara "implementarea tuturor planurilor pentru imbunatatirea Fortelor armate si a altor agentii responsabile cu securitatea nationala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.