Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a calificat, joi, drept "declaratie de razboi" decizia Israelului de a inchide Esplanada Moscheilor si recentele actiuni ale israelienilor in Ierusalimul de Est, a declarat purtatorul sau de cuvant, Nabil Abu Rudeina, relateaza AFP.

"Continuarea agresiunilor si escaladarea periculoasa din partea israelienilor reprezinta o declaratie de razboi fata de poporul palestinian, locurile sfinte si natiunea araba si musulmana", a declarat presedintele Mahmoud Abbas, potrivit purtatorului sau de cuvant, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Abbas a facut apel la o "reactie imediata" din partea comunitatii internationale, pentru stoparea actiunilor israeliene.

Ierusalimul de Est, anexat si ocupat de Israel, este cuprins de tensiuni care au luat amploare in ultima saptamana. Politistii israelieni au ucis joi un palestinian suspectat ca a impuscat miercuri seara un lider al extremei-drepte. Pe fondul tensiunilor, autoritatile israeliene au decis sa inchida Esplanada Moscheilor.

"Consideram Guvernul israelian responsabil pentru escaladarea tensiunilor, care s-au amplificat odata cu inchiderea Esplanadei Moscheilor. Decizia reprezinta un act periculos si o provocare flagranta, o sursa de tensiuni si instabilitate", a subliniat Mahmoud Abbas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.