Guvernul suedez anunta ca a recunoscut, joi, prin decret statul Palestina, devenind prima tara occidentala a Uniunii Europene care ia aceasta decizie.
"Astazi, Guvernul ia decizia de a recunoaste statul Palestina. Este un pas important care confirma dreptul palestinienilor la autodeterminare", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Margot Wallström, intr-un articol publicat in cotidianul Dagens Nyheter.

"Guvernul considera ca sunt indeplinite criteriile de drept international pentru recunoasterea statului Palestina": un teritoriu, "desi fara frontiere fixe", o populatie si un Guvern, a adaugat ea. "Speram ca acest lucru va deschide calea si altora", a afirmat Wallström, potrivit mediafax.


Potrivit unei numaratori efectuate de AFP, cel putin 112 tari au recunoscut statul Palestina. Potrivit Autoritatii Palestiniene, acestea ar fi in numar de 134, dintre care sapte membre ale Uniunii Europene (care au recunoscut statul Palestina inainte de a intra in UE): Cehia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Romania, Malta si Cipru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.