Celebrul autoportret al lui Leonardo da Vinci va fi din nou expus in public, incepand din 30 octombrie, timp de doua luni si jumatate, au anuntat marti, la Torino, organizatorii expozitiei "Leonardo si comorile regelui", informeaza AFP.

Desenul face parte dintre cele 80 de opere de arta incluse in aceasta expozitie, ce prezinta capodopere conservate la Biblioteca regala din Torino. Acest desen foarte fragil a fost expus pentru public de foarte putine ori in ultimii 100 de ani: in 1929, in 2006 si in 2011 - cu ocazia implinirii a 150 de ani de la unificarea statului italian, scrie MEDIAFAX.

Biblioteca, infiintata in 1839 de regele Charles Emmanuel de Savoia, a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO in 1997.
"Biblioteca detine 4.500 de manuscrise, 1.500 de pergamente si peste 3.000 de desene realizate de unii dintre cei mai mari artisti ai lumii", a precizat Maurizio Cibrario, directorul asociatiei Consulta, care se ocupa cu valorificarea bunurilor culturale din Torino.

"Expozitia «Leonardo si comorile regelui» nu prezinta doar opere apartinand bibliotecii, pentru ca nu este deloc exclus ca si alte capodopere, provenind din Italia si din strainatate, sa fie expuse", a adaugat aceeasi sursa.

Expozitia va fi deschisa din 30 octombrie pana pe 15 ianuarie, cu ocazia inaugurarii unui nou spatiu expozitional la Biblioteca regala din Torino. Ea prezinta desene de Leonardo da Vinci, dar si de Rafael, Annibale Carracci, Pietro Perugino, Rembrandt, Antoon van Dyck si Giovanni Battista Tiepolo, ca si manuscrise si harti marine.

Expozitia poate fi vizitata doar pe baza de rezervare, in grupuri de maximum 25 de persoane, la fiecare 25 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.