Mii de manifestanti s-au adunat in centrul Budapestei pentru a protesta fata de planul Guvernului ungar de a impune o taxa pentru utilizarea internetului.

Mii de manifestanti s-au adunat in centrul Budapestei, in seara de duminica, 26 octombrie, pentru a protesta fata de planul Guvernului ungar de a impune o taxa pentru utilizarea Internetului, relateaza MTI.

Balazs Gulyas, fondatorul paginii de Facebook "O suta de mii impotriva taxei pe Internet", a cerut guvernului de la Budapesta sa retraga proiectul de lege, scrie MEDIAFAX.
Fidesz, partidul aflat la guvernare în Ungaria, impune tot mai multe taxe asupra oamenilor si isi dezamageste chiar si propriul electorat, a declarat el in fata multimii adunate langa cladirea Ministerului Economiei, in Piata Jozsef Nador.

Guvernul ungar intentioneaza sa introduca o taxa pe transferul de date prin internet. Noua taxa este prevazuta intr-un proiect de cod fiscal prezentat parlamentului. Potrivit acestuia, furnizorii de internet vor trebui sa plateasca 150 de forinti (0,5 euro) pentru un Gigabyte de date.

Balazs Gulyas a avertizat guvernul de la Budapesta cu organizarea unui nou protest, marti, in cazul in care nu va retrage acest proiect de lege in termen de 48 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.