Institutul american pentru Sanatate (NIH) anunta inceperea testarea clinice a unui vaccin experimental canadian impotriva virusului Ebola.

Vaccinul "VSV-ZEBOV" este cel de-al doilea care face obiectul unor teste clinice in Statele Unite.

"Este urgent sa avem un vaccin pentru protectia oamenilor impotriva infectarii cu virusul Ebola", a subliniat directorul Institutului american pentru alergii si boli infectioase (NIAID), Anthony Fauci. "NIH saluta colaborarea cu Departamentul Apararii in vederea desfasurarii unor teste clinice pentru un alt vaccin impotriva Ebola. Este incurajator", a adaugat el, intr-un comunicat.

Cercetatorii francezi au dezvoltat un test de diagnosticare rapida a virusului Ebola.

La inceputul lunii septembrie, NIH a inceput testarea clinica, cu un grup de 20 de voluntari, a unui vaccin dezvoltat in colaborare de NIAID si laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK). Primele rezultate cu privire la eficienta vaccinului vor fi anuntate pana la sfarsitul anului.

La randul sau, Institutul american de cercetare al armatei Walter Reed (WRAIR) va desfasura un test clinic cu o singura doza din vaccinul experimental canadian. Vaccinul a fost dezvoltat de cercetatorii de la Agentia de Sanatate publica din Canada si Laboratorul National de microbiologie si a fost brevetat de compania americana NewLink Genetics Corp, cu sediul in Ames, in statul Iowa. Primele rezultate ale testelor clinice ale vaccinului canadian urmeaza, de asemenea, sa fie disponibile pana la sfarsitul anului. De asemenea, Canada a expediat luni un prim lot de doze ale vaccinului experimental anti-Ebola catre spitalele din Geneva, unde urmeaza sa fie testat pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.