Presedintele american Barack Obama a condamnat "atacurile scandaloase" ale caror tinta a fost Canada, dupa moartea a unui militar canadian luni, in Quebec, si incidentele armate produse miercuri la Ottawa, relateaza AFP.

Obama a exprimat solidaritatea americanilor cu populatia din Canada, in cursul unei convorbiri telefonice cu premierul canadian Stephen Harper, a anuntat Casa Alba. Presedintele american a reafirmat "prietenia si alianta" care exista intre cele doua tari si a propus Canadei ajutor "pentru a raspunde acestor atacuri", scrie MEDIAFAX.

La trandul sau, Harper a condamnat atacurile armate comise la Ottawa, calificandu-le drept "josnice".

Cel putin doua persoane - un militar canadian si un presupus terorist - au fost ucise in cursul unor atacuri armate comise miercuri la Ottawa.

Persoane inarmate au deschis focul la Memorialul national de razboi, la sediul Parlamentului si in centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav ranit in atacul de la Memorial, murind ulterior la spital. Un presupus atacator a murit in schimbul de focuri cu politia, la Parlament. Autoritatile cauta mai multi indivizi inarmati si este analizata ipoteza unui atac terorist islamist.

Luni, un tanar din Quebec, in varsta de 25 de ani, a lovit luni mortal cu masina un militar, inainte de a fi impuscat de politie, pentru o fapta calificata drept act terorist de catre Guvernul canadian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.