"Premierul republicii" de la Donetk, Aleksandr Zaharcenko, a anuntat ca in ultimele 24 de ore cel putin 15 civili au fost ucisi in confruntarile dintre fortele ucrainene si separatisti prorusi, in estul Ucrainei.

La Donetk, principalul bastion al rebelilor, sambata s-au auzit tiruri de artilerie si mai multe explozii, potrivit lui Zaharcenko. El a declarat ca "tirurile lansate de armata ucraineana au vizat cartierele Kievski, Kuibisevski, Leninski si Vorosilovski". Liderul separatist a adaugat ca autoritatile de la Kiev "mobilizeaza forte in zona aeroportului din Donetk, unde confruntarile continua", scrie MEDIAFAX.

La randul sau, armata ucraineana a anuntat ca sambata au fost ucisi cel putin doi militari, iar alti trei au fost raniti.

Desi s-au diminuat in intensitate, luptele continua in estul Ucrainei dupa armistitiul semnat de Kiev si insurgenti pe 5 septembrie. Potrivit ONU, confruntarile din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 3.700 de morti, incepand din aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.