Fidel Castro a propus sambata Statelor Unite o colaborare in lupta contra virusului Ebola, cu scopul de a evita o epidemie pe continent.

"Vom colabora cu placere cu personalul american referitor la aceasta problema", a afirmat Fidel Castro, in varsta de 88 de ani, retras de la putere in 2006 din motive de sanatate.

"Intelegem ca doar prin abordarea acestei probleme la cel mai inalt nivel de pregatire vom reusi sa protejam poporul nostru si natiunile din America Latina, sa evitam o epidemie (de Ebola)", a adaugat el. In pofida dificultatilor sale economice, Cuba s-a implicat activ in lupta contra virusului Ebola trimitand in Africa, pe 1 octombrie, 165 de experti din domeniul sanatatii.

Secretarul de Stat american, John Kerry a multumit vineri Cubei pentru contributia in lupta internationala impotriva virusului Ebola, in contextul in care Havana si Washingtonul si-au intrerupt relatiile diplomatice oficiale in 1961 si intretin relatii ostile. Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a cel putin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.