Obama a imbratisat si a pupat doua asistente medicale din orasul american Atlanta care au tratat pacienti bolnavi de Ebola, dand asigurari ca nu s-a temut ca va lua virusul febrei hemoragice.

Imediat dupa o reuniune desfasurata la Casa Alba, Barack Obama a promis masuri eficiente pentru contracararea epidemiei de Ebola. "Este esential sa invatam cum functioneaza masurile de izolare a bolii", a subliniat presedintele SUA, citat de Huffington Post. Semne de intrebare privind respectarea masurilor de carantina au aparut dupa ce doua asistente medicale din Texas au luat Ebola de la un pacient liberian care intre timp a decedat.

Insa presedintele Statelor Unite sustine ca nu s-a temut ca va lua Ebola cand a vizitat, in septembrie, Spitalul universitar Emory din Atlanta, unde trei pacienti americani veniti din Africa infectati cu Ebola au fost tratati cu succes. "Am dat mana, am imbratisat si am pupat, nu medici, ci doua asistente de la Spitalul Emory, felicitandu-le pentru munca plina de curaj pe care au depus-o. Ele au respectat masurile de carantina, stiau ce faceau, iar eu m-am simtit in perfecta siguranta cu ele", a afirmat Obama, potrivit MEDIAFAX.

Febra hemoragica Ebola a provocat moartea a cel putin 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si SUA), potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.