Serviciile poloneze de securitate au arestat un ofiter de rang inalt din armata suspectat de spionaj in favoarea Rusiei, a anuntat miercuri seara presa locala, care citeaza surse militare si din domeniul securitatii, relateaza AFP.

Intr-un comunicat scurt publicat miercuri seara, Ministerul Apararii a confirmat arestarea unui ofiter, fara sa precizeze tara pentru care ar fi lucrat.

"Ministerul Apararii Nationale informeaza ca un ofiter al armatei poloneze a fost arestat astazi (miercuri) in baza unor documente colectate de serviciile militare de contraspionaj", a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului, Jacek Sonta, care a precizat ca barbatul retinut este suspectat de colaborare cu servicii de informatii straine, scrie MEDIAFAX.

Contactat de AFP, Biroul de presa al ministerului a refuzat sa ofere alte informatii.

Potrivit PAP, "este vorba de o personalitate importanta, care dispune de informatii vaste". Suspectul a fost arestat intr-o cladire a Ministerului Apararii, la Varsovia. Postul privat de radio ZET a anuntat insa ca ar fi fost arestate doua persoane, un colonel din armata poloneza si un jurist cu dubla cetatenie, poloneza si rusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.