Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este de parere ca o epidemie ampla de Ebola in Statele Unite sau in spatiul occidental este "improbabila", date fiind sistemele medicale dezvoltate.

Cel putin 4.500 de persoane au murit de Ebola, in ultimele luni, in principal in tari vest-africane, cele mai afectate zone fiind Liberia, Guineea si Sierra Leone. "Aparitia unor cazuri de infectare cu virusul Ebola in Statele Unite si in alte tari occidentale reprezinta o sursa de ingrijorare majora", admite Christopher Dye, director de strategie in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Cum se transmite virusul care face tot mai multe victime

"Dar suntem increzatori ca in America de Nord si in Europa Occidentala, unde exista institutii medicale dezvoltate, este improbabil sa asistam la o epidemie majora de Ebola", a precizat Dye. Presedintele Barack Obama considera ca riscul raspandirii febrei hemoragice Ebola in Statele Unite este "foarte mic", dar a ordonat "masuri mult mai agresive" dupa ce doua asistente medicale s-au infectat la un spital din Texas unde a murit un pacient liberian. Ministrii de Externe ai statelor UE se vor reuni joi la Bruxelles pentru a discuta despre criza epidemiei de Ebola.

Citeste si Institutul Matei Bals, din Capitala, este pregatit pentru eventuale cazuri Ebola


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.