Femeia a carei infectare cu virusul Ebola a fost confirmata miercuri in Statele Unite a calatorit cu o zi inainte de manifestarea primelor simptome la bordul unui avion al Frontier Airlines.

Din cauza apropierii in timp intre calatorie, care a avut loc luni seara, si primele simptome manifestate in dimineata zilei urmatoare, CDC le-a cerut celor 132 de pasageri ai zborului 1143 al Frontier Airlines pe ruta Cleveland-Dallas, din 13 octombrie, sa contacteze centrul, potrivit comunicatului. In urma discutiilor pe care specialistii medicali le vor avea cu acestia, persoanele cu un potential risc vor fi monitorizate activ.
Femeia infectata cu Ebola nu a manifestat niciun simptom in timpul zborului, potrivit echipajului, insa compania colaboreaza indeaproape cu CDC pentru identificarea si notificarea pasagerilor care au calatorit cu aceasta cursa.

Totodata, compania precizeaza ca avionul a aterizat la Dallas la ora locala 20.16 si a ramas peste noapte in aeroport, aceasta fiind ultima cursa a aeronavei din ziua respectiva. Dupa primirea notificarii din partea CDC, in noaptea de luni spre marti, avionul a fost curatat in conformitate cu procedurile pentru astfel de situatii inainte de a fi repus in functiune.

Autoritatile sanitare americane au confirmat duminica primul caz de Ebola contractat pe teritoriul Statelor Unite, al unei infirmiere in varsta de 26 de ani de la Texas Presbyterian Hospital. Cel de-al doilea caz a fost confirmat miercuri la acelasi spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.