potrivit declaratiilor oficialilor de la Casa Alba, strategia Statelor Unite impotriva grupului terorist Stat Islamic in Irak si Siria functioneaza.

"Suntem la inceputul aplicarii acestei strategii, dar, incontestabil, elementele de care dispunem pana acum releva ca strategia functioneaza", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Presedintiei Statelor Unite. Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un "califat islamic". O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.

Panetta: Lupta impotriva SI ar putea dura 30 de ani

"Cred ca vorbim de un gen de razboi care ar putea dura 30 de ani" si care s-ar putea extinde cu amenintari din Libia, Nigeria, Somalia si Yemen, a declarat fostul secretar american al Apararii (2011-2013) intr-un interviu acordat USA Today. Panetta, fost director al CIA in timpul administratiei Obama, a criticat deciziile luate de acesta din urma in ultimii trei ani.

Statele Unite si Rusia intensifica schimburile de informatii despre SI

"Am propus intensificarea cooperarii in domeniul informatiilor despre gruparea Stat Islamic si am convenit sa facem acest lucru", a declarat John Kerry dupa intrevederea pe care a avut-o la Paris cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

In alta ordine de idei, John Kerry a cerut incetarea confruntarilor armate in apropierea aeroportului din Donetk (estul Ucrainei) si retragerea trupelor si armelor ruse. "Schimburile de focuri in zona aeroportului din Donetk trebuie sa inceteze, trupele si armele straine trebuie retrase, iar ostaticii trebuie eliberati", a spus Kerry. "Suveranitatea trebuie restabilita de-a lungul frontierei dintre Ucraina si Rusia", a insistat secretarul de Stat american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.