Potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, criza din Ucraina a destabilizat grav situatia internationala si consecintele sale vor fi resimtite pe termen lung.

"Criza ucraineana a destabilizat grav situatia internationala si consecintele sale vor fi resimtite pentru o lunga perioada de timp. Astazi este dificil de prezis viitoarele evenimente in lume, dar de un lucru putem fi siguri - viitorul ne rezerva multe surprize", a declarat ministrul rus de Externe.

El a apreciat ca evenimentele din Ucraina "nu sunt rezultatul aparitiei unor noi tendinte, ci mai degraba punctul culminant al politicii duse de mai multi ani de partenerii occidentali ai Rusiei".

"Obiceiul de a avea o atitudine negativa fata de rusi este prezent in Occident de secole si aceasta in pofida faptului ca, timp de cel putin 300 ani, suntem o parte integranta a politicii si culturii europene", a mai afirmat Serghei Lavrov. El a explicat ca perioadele de participare activa a Rusiei la afacerile europene au fost caracterizate tocmai prin stabilitate si pace pe continent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.