Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a avertizat ca Fasia Gaza "ramane un butoi cu pulbere".

Fasia "Gaza ramane un butoi cu pulbere. Locuitorii ei au nevoie disperata sa vada in viata lor de zi cu zi rezultatele" acestor noi promisiuni financiare din partea comunitatii internationale, a declarat Ban Ki-moon in discursul pe care l-a sustinut.

"In 2009, comunitatea internationala se reunise" in Egipt pentru reconstructia Fasiei Gaza, devastata de trei razboaie in ultimii sase ani, a amintit secretarul general al ONU. "Ne-am promis sustinerea si am convenit sa reconstruim, dar acum ne aflam din nou aici (...). Ciclul constructie-deconstructie continua, se inrautateste", si-a exprimat el regretul.

Secretarul american de Stat John Kerry, care va incerca sa relanseze procesul de pace israeliano-palestinian - muribund din aprilie - a promis un ajutor in valoare de 212 milioane de dolari din partea Washingtonului in vederea reconstructiei Fasiei Gaza.

Citeste si:
Militantii din Fasia Gaza au lansat peste 400 de rachete pe...
Militantii din Fasia Gaza au...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.