Pentru a ajuta la combaterea epidemiei de Ebola, Marea Britanie va trimite 750 de militari, o nava medicala si trei elicoptere in Sierra Leone.

Militarii vor fi trimisi incepand de saptamana viitoare si vor ajuta la constructia unor centre de tratament, a precizat ministerul. Nava va fi echipata cu unitati de ingrijire intensiva, in timp ce elicopterele vor servi la transportarea personalului din domeniul sanatatii in locuri unde va fi nevoie de serviciile sale, a adaugat. ministerul britanic.

Marti, Marea Britanie a sugerat trimiterea saptamana viitoare a 100 de militari in Sierra Leone, careia Londra s-a angajat sa-i acorde in total 700 de paturi si 160 de milioane de lire sterline. Aproape 40 de militari britanici sunt deja la fata locului.

Sierra Leone, fosta colonie britanica, este una dintre cele trei tari din Africa de Vest care sunt cele mai afectate de epidemia de Ebola, impreuna cu Liberia si Guineea. Febra hemoragica Ebola s-a soldat in total cu 3.865 de morti in Africa de Vest din 8.033 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit unui nou bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.