Dupa ce a insistat sa i se adreseze presedintei de sedinta din Adunarea Nationala cu titulatura "Doamna presedinte", un deputat francez a fost sanctionat financiar cu suma de 1.378 de euro.
Folosirea titulaturilor la feminin provoaca frecvent dispute in Adunarea Nationala, intrucat este refuzata de majoritatea deputatilor de dreapta, insa este pentru prima oara cand se finalizeaza cu o sanctiune.

Aceasta sanctiune financiara, in urma careia deputatului in cauza ii va fi retinuta pentru o luna suma de 1.378 de euro, a provocat marti reactii aprinse in Adunarea Nationala, unde mai multi deputati din partidul de dreapta UMP au denuntat "o sanctiune scandaloasa".
Ei au anuntat ca vor contribui pentru a acoperi salariul retinut colegului lor. Disputa a aparut la dezbaterile de luni seara cu privire la tranzitia energetica in Franta, unde deputatul Julien Aubert a insistat sa i se adreseze deputatei socialiste Sandrine Mazetier, presedinta sedintei, cu titulatura "doamna presedinte" in loc de "doamna presedinta", scrie MEDIAFAX.

"Domnule Aubert, fie dati dovada de respect fata de presedinta sedintei, fie exista o problema. Titulatura este doamna presedinta sau veti fi sanctionat", a insistat, la randul sau, vicepresedinta Adunarii Nationale. In replica, deputatul a afirmat ca accepta sanctiunea si nu face altceva decat sa aplice regulile Academiei franceze, care se opune folosirii functiilor la feminin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.