Marti seara a fost internata a cincea persoana la spitalul Carlos III din Madrid, dupa descoperirea, luni, in Spania, a primului caz de infectare cu virusul Ebola.

Potrivit cotidianului El Pais, este vorba despre o infirmiera care a intrat in contact cu asistenta medicala infectata cu virusul Ebola si a fost internata luni in spital. Infirmiera a fost internata ca masura de precautie, a precizat sursa citata, precizand ca aceasta prezinta o febra usoara.

In afara de asistenta medicala, alte trei persoane se afla sub observatie in spitalul din nordul Madridului: o alta infirmiera, un inginer, in cazul caruia testele initiale au iesit negative, si sotul bolnavei, care prezinta un "risc ridicat" de imbolnavire. Asistenta medicala face parte din echipa care a tratat doi misionari spanioli afectati de virus si care au murit la 12 august si respectiv 25 septembrie.

Aproximativ 50 de persoane care au intrat in contact cu asistenta se afla sub supraveghere medicala, iar autoritatile spaniole desfasoara o ancheta pentru identificarea tuturor locuitorilor din regiune care ar fi expusi riscului de infectare cu virusul Ebola, mai ales ca asistenta medicala a prezentat simptomele imbolnavirii in 30 septembrie si a fost spitalizata de-abia la 6 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.