Sute de manifestanti kurzi au intrat marti dimineata in cladirea Parlamentului European din Bruxelles unde au cerut intensificarea actiunilor impotriva gruparii islamiste Stat Islamic
Potrivit editiei electronice a publicatiei European Voice, protestatarii kurzi au ocupat holul Parlamentului European, in apropierea salii in care se desfasura audierea comisarului european propus de Finlanda, Jyrki Katainen.

Ulterior, protestatarii kurzi au parasit cladirea PE de bunavoie, scandand "Teroristii" si "Eliberati Kurdistanul". Protestatarii kurzi au manifestat luni in mai multe orase europene, inclusiv la Roma, Londra, Viena, Koln, Stockholm si Bruxelles.

Ei cer intensificarea actiunilor impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic (SI), care a ocupat o parte din orasul sirian kurd strategic Kobane, situat la frontiera cu Turcia, pe care incearca sa-l cucereasca de trei saptamani. Luptele violente din jurul orasului au determinat peste 160.000 de sirieni, majoritatea kurzi, sa-si abandoneze locuintele si sa se refugieze in Turcia.

Kurzii din Turcia au denuntat in repetate randuri lipsa de reactie a autoritatilor turce in apararea orasului Kobane. Ciocniri intre kurzii turci, refugiatii sirieni si fortele de securitate turce au avut loc in ultimele doua zile in regiune. Coalitia internationala condusa de Statele Unite a desfasurat raiduri aeriene asupra pozitiilor controlate de SI in regiune, in conditiile in care Kobane, al treilea oras kurd ca marime din Siria, se afla de aproape trei saptamani sub asediul islamistilor radicali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.