Premierul Frantei, Manuel Valls, avertizeaza ca Marea Britanie si in special zona financiara City of London vor avea mult de pierdut daca vor intoarce spatele Europei.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a promis organizarea in 2017 a unui referendum privind apartenenta tarii la Uniunea Europeana. "Cunosc termenele anuntate in urmatorii ani privind exprimarea cetatenilor in legatura cu destinul si viitorul. O spun seren si sincer: Franta vrea ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana", a declarat Manuel Valls.

"Marea Britanie si in special City of London vor avea mult de pierdut daca vor intoarce spatele Europei", a adaugat premierul Frantei. "I-am spus-o dimineata premierului David Cameron si i-o voi spune si liderului laburist Ed Miliband", a subliniat Valls.

"Europa are nevoie de reforme pentru simplificarea, transparentizarea actiunilor politice, pentru apropierea intre popoare si pentru acoperirea acestui vid democratic", a admis Valls. "Dar britanicii nu trebuie sa abandoneze nava europeana, ci trebuie sa contribuie pentru a mentine Europa ca un continent de referinta, un continent care sa aiba putere din punct de vedere economic, industrial, tehnologic, stiintific, diplomatic si militar", a insistat premierul Frantei.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.