Pentru a monitoriza implementarea armistitiului in estul Ucrainei, Berlinul si Parisul vor trimite "in urmatoarele zile" avioane fara pilot.

Potrivit ministrului francez, armistitiul din Ucraina este respectat, "cu exceptia orasului Donetk". "Trebuie sa facem tot posibilul pentru respectarea armistitiului si a zonei-tampon", a declarat el.

"Germanii si francezii au initiat discutii cu OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) cu privire la masurile care pot fi luate pentru respectarea armistitiului", a precizat Le Drian.

"Dorim sa contribuim la mentinerea acordului de incetare a focului si in acest scop vom trimite in urmatoarele zile avioane fara pilot" in Ucraina, a afirmat ministrul. Anterior, Germania a anuntat ca intentioneaza sa trimita 200 de soldati in Ucraina pentru a asigura securitatea misiunii OSCE. OSCE este responsabila cu supravegherea armistitiului in Ucraina si are o misiune de monitorizare in estul tarii, afectat de un conflict armat intre fortele armate si separatistii sustinuti de Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.