Confruntarile militare continua in zona aeroportului din Donetk, existand chiar informatii ca Rusia ar fi trimis efective suplimentare pentru ajutarea separatistilor prorusi.

Intensificarea confruntarilor si bombardamentelor in zone rezidentiale din Donetk s-a soldat cu moartea a 11 persoane in ultimele 48 de ore, Natiunile Unite denuntand o "escaladare periculoasa" a crizei, mai ales dupa uciderea unui angajat elvetian al Crucii Rosii.

Doua explozii puternice au avut loc vineri dimineata in centrul orasului Donetk. Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, a declarat ca au loc lupte intense in zona aeroportului din Donetk. "Rusia a trimis efective suplimentare, tancuri si armament greu, iar separatistii utilizeaza drone de fabricatie rusa", a acuzat Lisenko. Doi militari ucraineni au fost ucisi, iar alti noua au fost raniti in ultimele 24 de ore.

Kievul si Occidentul acuza Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morti in ultimele cinci luni. "In pofida initiativelor pacifiste ale presedintelui ucrainean, agresiunea rusa impotriva statului ucrainean nu a incetat", a declarat Oleksandr Turcinov, presedintele Parlamentului ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.