In atentatele din zona aeroportului de la Benghazi, in estul Libiei cel putin 36 de militari au fost ucisi iar peste au fost 70 raniti.

"Treizeci si sase de militari au fost ucisi in trei atentate cu masini-capcana, urmate de lupte intre armata si militii islamiste", care incearca se preia controlul asupra aeroportului, a anuntat un purtator de cuvant al unitatii fortelor speciale ale armatei libiene.

In cursul amiezii, doua masini-capcana au explodat in momentul trecerii unui convoi al armatei in apropiere de aeroport, provocand moartea a trei persoane si raniti, potrivit acestui purtator de cuvant. Mai tarziu, un al treilea atentat a avut loc de asemenea in apropiere de aeroport, provocand victime, a adaugat aceeasi sursa, care a precizat ca alti militari au murit in luptele din zona aeroportului, scrie MEDIAFAX.

Treizeci si sase de militari au fost ucisi, iar alti 71 raniti, potrivit purtatorului de cuvant citat. Cei 71 de militari raniti au fost dusi la spitalul din Al-Marj, la o suta de kilometri est de Benghazi. Un bilant precedent anunta 13 morti si 70 de raniti. Armata a afirmat ca a respins un atac al unor combatanti islamisti care au inregistrat "pierderi grele de oameni si material".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.