Cristina Fernandez de Kirchner a sugerat ca Statele Unite ar putea sustine un complot vizand inlaturarea sa de la putere si chiar asasinarea sa.

"Daca mi se va intampla ceva, nu va uitati spre Orientul Mijlociu, ci priviti spre Nord", a declarat Fernandez marti seara, intr-un discurs televizat, facand aluzie la un presupus complot organizat de bancheri si oameni de afaceri locali, "cu ajutor strain".

Fernandez afirmase anterior ca a primit amenintari cu moartea din partaea gruparii extremiste sunnite Stat Islamic, din cauza prieteniei sale cu Papa Francisc. In discursul de marti seara, insa, ea a sugerat ca amenintarile pe care le-a primit prin intermediul a trei e-mailuri adresate serviciilor de securitate argentiniene provin din Statele Unite.

Acuzatiile sale intervin in contextul unei deteriorari a relatiilor deja tensionate dintre Argentina si Statele Unite, dupa ce tara condusa de Cristina Fernandez de Kirchner a intrat in incapacitate de plata in august. Fernandez isi incheie cel de-al doilea mandat anul viitor si nu mai poate candida din nou, dar este posibil ca fiul sau, Maximo Kirchner, sa candideze, scrie MEDIAFAX.

Elisa Carrio, candidatul opozitiei de centru, a apreciat ca presedinta Fernandez este "lipsita de orice contact cu realitatea". "Pentru ca nu mai face fata realitatii, cu rata somajului, inflatia mare, cresterea dolarului, ea nu mai spune ca gruparea Stat Islamic incearca sa o ucida, ci Statele Unite (...). Ea inventeaza conspiratii", a adaugat Carrio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.