Un oras din Germania, Essen (vest) a inceput o operatiune controversata vizand folosirea drogatilor si alcoolicilor pentru a curata strazile, oferindu-le in schimb bere, tigari si o remuneratie modica.

Deumita "Pick up" dar deja supranumita "Faci curat pentru bere", operatiunea va fi supravegheata de asistenti sociali si se va desfasura in jurul garii centrale din acest oras, unde se aduna drogati, alcoolici si persoane fara adapost.

Sase persoane vor incepe sa curete strazile si sa stranga gunoaiele pentru 1,25 euro pe ora, o masa calda si trei sticle de bere, precum si tigari pentru fumatori, afirma cotidianul Die Welt. Proiectul a generat deja critici vehemente din partea asociatiilor pentru ajutorarea celor fara adapost care denunta "o munca la pret redus". Ele s-au intrebat si daca este corect sa li se ofere alcool unor persoane dependente pe bani publici.

Responsabilii proiectului Suchthilfe Direkt sustin insa ca aceasta operatiune, deja desfasurata la Amsterdam (Olanda), urmareste reintegrarea in societate a persoanelor dependente de alcool si droguri, scrie mediafax.

"Participantii la proiect sunt persoane care au nevoie de o structura zilnica pentru a se pune pe picioare" a asigurat coordonatorul campaniei, Oliver Balgar, pentru cotidianul Bild. Obiectivul este sa li se permita acestor persoane sa intre in contact strans cu serviciile sociale sau medicale care le pot acorda ajutor pe viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.