Manifestantii prodemocratie din Hong Kong si-au ales drept imn neoficial o melodie rock de la inceputul anilor '90.

Melodia "Under a Vast Sky", care a devenit hit in 1993, a fost preluata de manifestantii aflati in strada in Hong Kong, in semn de protest fata de blocarea de catre China a reformelor politice.

Nikki Lau, un locuitor din Hong Kong care a participat in ultimele trei zile la manifestatii, a declarat ca protestatarii au cantat aceasta melodie de aproape zece ori in fiecare zi. "Avem nevoie de un cantec pe care sa-l poata fredona toata lumea", a afirmat Lau. "Aceasta melodie face parte din memoria colectiva a locuitorilor din Hong Kong", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Melodia a fost scrisa de cantaretul si chitaristul trupei Beyond, Wong Ka-kui, care a dorit astfel sa-si exprime dezamagirea fata de situatia din industria muzicii din Hong Kong in anii '90. Trupa Beyond, care a fost formata in 1983, este considerata de majoritatea locuitorilor din Hong Kong echivalenta The Beatles, intrucat melodiile ambelor trupe transmit un puternic mesaj politic.

Hong Kong se confrunta cu cea mai grava criza politica de cand insula a fost retrocedata Chinei, in 1997, dupa ce mii de persoane au iesit in strada in semn de protest fata decizia Beijingului, anuntata in august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local in 2017, pastrand, totusi, controlul asupra candidaturilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.