Vaduva unuia dintre autorii atentatului sinucigas comis la Londra in 2005 contribuie la antrenarea tinerelor occidentale devenite membre ale grupului terorist Stat Islamic, afirma surse din cadrul serviciilor de securitate britanice, citate de site-ul publicatiei Daily Express.

Suspecta este Samantha Lewthwaite, in varsta de 30 de ani, vaduva lui Jermaine Lindsay, care a omorat 26 de persoane aruncandu-se in aer la Londra, in iulie 2005. Lewthwaite, convertita la mahomedanism la varsta de 17 ani, contribuie, in Siria, la antrenarea femeilor care devin membre ale grupului terorist sunnit Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, tanara britanica este la conducerea unei echipe speciale de teroriste-kamikaze.

Samantha Lewthwaite face parte din conducerea grupului terorist Stat Islamic in Irak si Levant (Stat Islamic in Irak si Siria), fiind cunoscuta sub numele de "Cea Speciala" sau "Femeia Importanta", conform unor experti din serviciile de spionaj.

Sursa video: cnn.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.