Barack Obama a recunoscut faptul ca Statele Unite au subestimat in ce masura haosul din Siria ar putea oferi un teren propice pentru aparitia unor grupari jihadiste periculoase precum Stat Islamic (SI).
Intr-o interventie pentru CBS News, presedintele american a afirmat ca Siria reprezinta "Ground Zero pentru jihadistii din intreaga lume". "Seful serviciilor noastre de informatii Jim Clapper a recunoscut ca acestea au subestimat ceea ce se intampla in Siria", a declarat el. Obama a afirmat ca cei care fac propaganda pentru SI au devenit "foarte activi" pe retelele de socializare si atrag, din Europa, America, Australia si din tarile musulmane, noi recruti "care cred in ineptiile lor jihadiste".

El a adaugat ca solutia este in parte militara, evocand raidurile aeriene efectuate de coalitia formata din Statele Unite si aliatii sai, cu scopul de a priva SI de teritorii si resurse. Obama a subliniat insa ca Siria si Irakul trebuie sa-si rezolve crizele politice care le afecteaza. Irakul este divizat, dupa retragerea trupelor americane, intre o populatie sunnita si un Guvern siit, in timp ce Siria este afectata de un razboi civil sangeros izbucnit in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.