Alton Nolen, barbatul din SUA care si-a decapitat o colega, ar avea legaturi cu Al-Qaida.

Suhaib Webb, un imam care avea legaturi cu militantul Al-Qaida Anwar Awlaki, a fost liderul Societatii Islamice din Oklahoma, frecventata de Alton Nolen. Webb este acum imam la o organizatie similara a moscheii unde mergeau autorii atacurilor din Boston, Djokar si Tamerlan Tarnaev, potrivit Breitbart News.

Imamul Suhaib Webb are numeroase legaturi cu radicalismul. Documentele FBI afirma ca el era un cunoscut confident al imamului radical Anwar al-Awlaki. Cu doar doua zile inainte de atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, Webb a vorbit la o strangere de fonduri cu Awlaki despre sperantele sale de a strange bani pentru Rap Brown din Atlanta, un barbat care a impuscat mortal doi politisti. Documentele FBI afirma, de asemenea, ca "Webb si Awlaki ar putea fi asociati cu Societatea Musulmana Americana", o grupare descrisa ca fiind "fondata ca filiala americana a Fratilor Musulmani".

In fata portii Societatii Musulmane

Nolen si-a facut o fotografie la 5 septembrie, cu doar trei saptamani inaintea atacului, in timp ce statea in fata portii Societatii Musulmane din Oklahoma. Pe de alta parte, potrivit presei locale, citate de Truth Revolt, barbatul ar fi fost concediat in urma unei dispute generate de afirmatia lui ca femeile trebuie batute cu pietre.

Publicatia locala McCurtain Gazette il citeaza pe un prieten al lui Nolen sub acoperirea anonimatului, care sustine ca a vorbit cu un membru al familiei acestuia. Potrivit lui, Nolen le-a vorbit colegilor de serviciu, joi, despre o invatatura islamica ce spune ca femeile trebuie batute cu pietre daca pacatuiesc si ca ulterior s-a iscat o cearta. Nolen a fost apoi concediat dar s-a intors la serviciu in cursul aceleiasi zi, cand a decapitat-o pe Colleen Hufford. Publicatia afirma, de asemenea, ca Nolen a avut antecedente cu politia locala. El a fost arestat de zece ori de politia din Idabel in perioada 2004-2009, sub acuzatii de "atac, jaf, obstructionarea unui ofiter, rezistenta la arestare, posesie de droguri si furt".

Sursa citata sustine ca Nolen s-a convertit la islam in timp ce se afla in inchisoare, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.