Mai multe persoane au fost ranite dupa ce un vulcan a intrat in eruptie in centrul Japoniei, proiectand in aer cenusa si pietre.

Muntele Ontake, cu o altitudine de 3.067 de metri, a inceput sa erupa la jumatatea zilei de sambata. Imaginile difuzate de televiziune au aratat nori de fum uriasi ridicandu-se din conul vulcanic, care este o destinatie preferata de amatorii de drumetii in Japonia. Imaginile difuzate de televiziune au aratat nori de fum uriasi ridicandu-se din conul vulcanic, care este o destinatie preferata de amatorii de drumetii in Japonia, informeaza MEDIAFAX.

Televiziunea publica NHK a anuntat ca opt persoane au fost ranite in urma eruptiei, dintre care una grav, in timp ce autoritatile locale au primit informatii neconfirmate despre turisti raniti.

Agentia de meteorologie a anticipat noi eruptii si a avertizat ca materia expulzata de vulcan ar putea ajunge pana la patru kilometri distanta de crater. Ultima activitate majora a Muntelui Ontake dateaza din 1979, cand vulcanul a erupt peste 200.000 de tone de cenusa, potrivit presei locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.