Pana in noiembrie peste 20.000 de oameni risca sa fie infectati cu Ebola daca nu vor fi consolidate masurile antiepidemice in statele vest-africane.
"Presupunand ca nu exista o schimbare a masurilor privind controlul epidemic, la inceputul lunii noiembrie exista riscul de a fi 9.939 de cazuri de Ebola in Liberia, 5.925 in Guineea si 5.063 in Sierra Leone", afirma autorii studiului. "Fara o ameliorare drastica a masurilor, in urmatoarele luni vor exista mii de noi cazuri de infectare pe saptamana", explica specialistii, avertizand ca riscul decesului este la nivelul de 70,8%.

Cel mai recent bilant al epidemiei de Ebola: 2.811 de morti, 5.864 de cazuri inregistrate


Saptamana trecuta, ONU a anuntat ca exista riscul ca 20.000 de cazuri noi de infectie cu Ebola sa se inregistreze pana la sfarsitul anului 2014.
Conform celui mai recent bilant anuntat de OMS, epidemia de febra hemoragica Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane in vestul Africii in cursul acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.