In cursul vizitei la Tirana Papa Francisc a salutat coexistenta pasnica, in Albania, intre musulmani si crestini, afirmand ca "nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violenta".

"Nimeni nu trebuie sa se ascunda in spatele lui Dumnezeu ca in spatele unui scut pentru a comite acte de violenta si a avea ura! Nimeni nu trebuie sa utilizeze pretextul religiei pentru a avea actiuni contrare demnitatii omului si a drepturilor fundamentale", a spus Papa Francisc, conform AFP, salutand "modelul" coexistentei armonioase intre crestinii si musulmanii din Albania.

"Salut o tara de eroi care au sacrificat vietile pentru independenta natiunii si o tara de martiri care au marturisit credinta in fata persecutiilor", a declarat Papa Francisc, in varsta de 77 de ani. "Atmosfera de respect si incredere intre catolici, ortodocsi, musulmani este un bun de mare pret al acestei tari si are o semnificatie speciala pentru epoca nostra, cand sensul autentic al religiei este tradat de grupuri extremiste, care deformeaza si se folosesc de diferentele intre diversele confesiuni pentru a intra intr-o spirala periculoasa a violentei", a subliniat seful Bisericii Catolice.

Retail jobs

"Intr-o lume care tinde spre globalizarea economica si culturala, trebuie sa facem toate eforturile pentru ca toata lumea sa beneficieze de efectele cresterii economice si dezvoltarii, nu doar o parte din populatie. Dezvoltarea nu poate fi autentica daca nu este durabila si echitabila, daca nu tine cont de drepturile saracilor si nu respecta mediul inconjurator", a subliniat Papa Francisc, cerandu-le liderilor politici albanezi si tinerilor sa gaseasca solutii pentru problemele contemporane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.