Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca intregul sistem de securitate al Europei este amenintat.
"In esenta, intregul sistem al securitatii europene este amenintat, in prezent, dar si valorile de baza, globalizarea viitoare si, in esenta, intregul concept al dezvoltarii pasnice", a spus Medvedev. Statele occidentale se pare ca au uitat ca Rusia, ca stat suveran, are dreptul sa-si stabileasca si sa-si urmeze interesele nationale, a reprosat seful Guvernului rus. "Am sentimentul ca Occidentul a uitat faptul ca Rusia are propriile interese nationale", a spus el, potrivit mediafax.

Toate incercarile anterioare de a exercita presiune asupra Rusiei au fost zadarnice, iar Moscova nu va tolera "santajul politic", a avertizat Medvedev. "Istoria arata in mod clar ca toate incercarile de a exercita presiuni asupra Rusiei prin asemenea masuri au fost zadarnice", a declarat premierul rus. "Nu vom tolera santajul politic", a avertizat seful Executivului rus, subliniind ca "suntem cea mai mare tara din lume, o putere nucleara care este casa a 150 de milioane de oameni, un teritoriu cu rezerve vaste si o piata uriasa pentru bunuri, servicii si investitii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.