In ciuda concurentei tot mai puternice a internetului copiii europeni continua sa petreaca doua ore pe zi in fata televizorului.

In Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie, copiii se uita la televizor, in medie, 2 ore si 6 minute pe zi in primul semestru al anului - cu 9 minute mai putin fata de 2013 si cu 3 minute mai putin fata de 2009. Aceste diferente sunt minime si pot fi explicate prin factorul meteorologic, precizeaza AFP. Pentru a pastra publicul tanar, posturile TV se mobilizeaza si piata se consolideaza, prin noi achizitii si prin noi lansari, asa cum o ilustreaza sosirea, pe 17 ianuarie, a Disney Channel in cadrul grupului TNT, difuzat gratuit in Germania. Postul a obtinut o cota de piata de 7,1% pe segmentul 3-13 ani, fiind devansat doar de liderul de pe segmentul de public tanar, Super RTL, care are o cota de piata de 17,8%.

Emisiunile pentru tineri difuzate de posturile generaliste profita si ele, precum "Les zouzous" de pe France 5, care si-a crescut audienta cu 1,8 puncte de rating si a ajuns la o cota de piata de 10,5% pe segmentul de varsta 4-14 ani. Aceeasi tendinta se manifesta si in Marea Britanie, in cazul postului Channel 5, care a fost cumparat recent de Viacom si a reusit o crestere a audientei sale cu 2,4 puncte de rating in ultimul an. Semn al expansiunii acestui sector, serialele de animatie se multiplica, cu predominanta, ca si in cazul telespectatorilor adulti, a productiilor americane, precum "Uncle Grandpa", unul dintre cele mai performante programe pentru tineret dupa lansarea lui in Spania.

"Desi noile personaje continua sa ii seduca pe cei mici, clasicii, reactualizati, au intotdeauna vant in pupa", afirma Eurodata TV Worldwide. Exemplul cel mai bun il reprezinta noua versiune a serialului "Calimero", difuzat in mai multe tari de la inceputul anului si care face senzatie pe Rai Yoyo in randul copiilor italieni cu varste intre 4 si 7 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.