O femeie voluntara in organizatia Medici fara Frontiera a fost repatriata in Franta in cursul noptii de joi.
O ambulanta a serviciului de pompieri escortata de patru motociclete si cateva vehicul a iesit la putin timp dupa ora locala 01.45 (02.45, ora Romaniei) din baza militara unde, potrivit unor surse din cadrul politiei,citata de MEDIAFAX, avionul medical care a adus-o pe bolnava din Africa a aterizat cu putin timp mai devreme. Pacienta urmeaza sa fie internata intr-un spital de la Saint-Mandé, in apropiere de Paris, echipat cu "doua camere cu presiune negativa".

Este vorba de primul caz de contaminare cunoscut printre francezii prezenti in zonele afectate din Africa.Identitatea si functia femeii, care a contractat boala la Monrovia, unde era in misiune, nu au fost dezvaluite de MSF.

De la inceputul anului, epidemia de Ebola a provocat moartea a 2.461 de persoane din 4.985 de cazuri inregistrate in principal in Liberia, Sierra Leone si Guineea, potrivit ultimului bilant al OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.