Scotienii au decis sa nu fie independenti de Marea Britanie e la referendumul organizat joi, potrivit cifrelor oficiale.

Independenta Scotiei de Marea Britanie a fost respinsa de 55,3 la suta din populatie, in timp ce 44,7 la suta dintre scotieni au votat in favoarea acesteia, potrivit rezultatelor finale anuntate vineri de BBC dupa numararea buletinelor din toate cele 32 de circumscriptii.

Astfel, dupa o campanie de doi ani, 2.001.926 au votat impotriva independentei, cu mult mai mult decat cele 1.852.828 de voturi care erau necesare pentru a obtine victoria in acest referendum. Numarul voturilor in favoarea independentei Scotiei a fost de 1.617.989. Rata de participare la vot este de 84,59 la suta, ceea ce reprezinta 4.283.392 de alegatori, in timp ce 3.429 de voturi au fost anulate.

Liderul separatistilor scotieni Alex Salmond si-a recunoscut, vineri dimineata, infrangerea la acest referendum, in timp ce premierul britanic David Cameron a salutat mentinerea unitatii statului, promitand prerogative extinse pentru cele patru natiuni constitutive.

CITESTE SI Precedent PERICULOS! Noua regiuni SEPARATISTE care ar putea profita de independenta Scotiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.