Comisia Europeana a refuzat joi sa comenteze informatiile de presa privind declaratiile amenintatoare ale presedintelui rus Vladimir Putin, care vizau direct state europene, inclusiv Romania, relateaza AFP.

Conform cotidianului german Sueddeutsche Zeitung, Putin ar fi amenintat, intr-o conversatie cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, ca poate trimite trupe in Polonia, Romania si tarile baltice. "Daca vreau, trupele ruse ar putea ajunge in doua zile nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia si Bucuresti", ar fi afirmat Putin. Ziarul german nu precizeaza data acestor afirmatii, scrie MEDIAFAX.

Porosenko l-ar fi informat despre aceste amenintari pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in timpul vizitei efectuate de acesta la Kiev la 12 septembrie, afirma publicatia, care citeaza un document al serviciului diplomatic al UE.

Conform Sueddeutsche Zeitung, Vladimir Putin l-ar fi avertizat de asemenea pe Petro Porosenko sa nu conteze prea mult pe Uniunea Europeana, precizand ca si-ar putea utiliza influenta pe langa mai multe state membre pentru a obtine o "minoritate de blocaj" impotriva deciziilor defavorabile Moscovei.

Anterior, presedintele rus, Vladimir Putin, s-a laudat ca poate cuceri Kievul in "doua saptamani", intr-o discutie prin telefon pe care a avut-o cu presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Intr-un articol publicat la 1 septembrie de cotidianul italian La Repubblica, Jose Manuel Barroso a relatat ca Putin nu a vrut sa raspunda la intrebarile sale privind prezenta soldatilor rusi in Ucraina si s-a aratat amenintator: "Daca vreau, iau Kievul in doua saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.