Un deputat ucrainean a trecut plin clipe de cosmar dupa ce mai multi protestatari l-au imobilizat si apoi l-au aruncat intr-un tomberon.

Mai multe persoane au manifestat marti in fata Parlamentului de la Kiev, in timp ce deputatii dezbateau o lege care sa interzica implicarea in politica a aliatilor fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici. Vitali Juravski, un deputat din grupul pentru Dezvoltare Economica, a iesit din cladirea Parlamentului pentru o pauza si a fost imediat imobilizat de o multime de barbati. Acesta a fost bagat cu forta intr-un tomberon plin cu gunoi, in timp ce multimea scanda "Glorie Ucrainei!".

Cativa barbati l-au tinut pe Juravski de cap, pentru a-l impiedica sa iasa din tomberon. Ei au aruncat un cauciuc de masina si au turnat un lichid peste el, afirmand ca este "vinovat de varsarea de sange". Deputatul a fost carat cu tomberonul peste strada, inainte ca politia sa intervina.

In stare de soc

Ulterior, Juravski a declarat ca in opinia sa acest atac a fost ordonat de adversarii sai politici, adaugand ca ii iarta pe agresori. "Sunt inca socat de ce s-a intamplat. Consider acest incident o lovitura din partea adversarilor mei, care candideaza in regiunea Jitomir. Nu cred ca asa m-ar fi tratat manifestantii din Maidan (Piata Independentei-n.r.), nu poate fi adevarat, pur si simplu nu cred", a declarat el, citat de MEDIAFAX.

Deputatul a precizat ca el a fost unul dintre initiatorii legii lustratiei, care a fost in final adoptata de Parlament, marti. Daca va fi promulgata de presedintele Petro Porosenko, parlamentarii care au lucrat sub regimul lui Viktor Ianukovici vor fi nevoiti sa paraseasca Parlamentul si vor avea interdictie de a mai ocupa functii politice.

Cativa dintre activistii din Piata Independentei i-au prezentat ulterior scuze public lui Juravski. Deputatul a declarat ca nu va depune plangere impotriva agresorilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.