Parlamentul European si Parlamentul ucrainean au rectificat in acelasi timp acordul istoric de asociere.
  • Parlamentul European a ratificat acordul de asociere intre UE si Ucraina
In cadrul acestui vot calificat drept "istoric" de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, acordul a obtinut 535 de voturi pentru, 127 de voturi impotriva si 35 de abtineri. Parlamentul European de la Strasbourg era in legatura video directa cu Rada (Parlamentul ucrainean), unde parlamentarii ucraineni au ratificat de asemenea acordul de asociere. Acest acord, care are componente politice si economice, ramane insa in mare parte simbolic in acest stadiu, dupa ce UE a anuntat amanarea intrarii in vigoare a acordului de liber schimb pana la sfarsitul lui 2015, pentru a permite discutii cu Rusia, care se opune acestui acord.
  • Parlamentul ucrainean a ratificat marti acordul istoric de asociere cu Uniunea Europeana
Textul a fost aprobat de 355 de deputati si nici unul dintre parlamentarii prezenti nu a votat impotriva. Dupa vot, parlamentarii au intonat imnul national ucrainean. Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a semnat ulterior acordul, in aplauzele celor prezenti. Rada (Parlamentul ucrainean) era in legatura video directa cu Parlamentul European de la Strasbourg, unde parlamentarii europeni au ratificat de asemenea acordul de asociere. Acest acord, care are componente politice si economice, ramane insa in mare parte simbolic in acest stadiu, dupa ce UE a anuntat amanarea intrarii in vigoare a acordului de liber schimb pana la sfarsitul lui 2015, pentru a permite discutii cu Rusia, care se opune acestui acord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.