Fortele americane au efectuat pentru prima oara un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadistilor in apropiere de Bagdad, a anuntat armata americana luni, relateaza AFP.

Acest atac a avut loc in sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, care precizeaza ca operatiunea a fost efectuata cu scopul sustinerii armatei irakiene "in ofensiva sa impotriva teroristilor din (cadrul gruparii) Stat Islamic".

De la aceasta pozitie jihadista vizata de bombardamentul american "erau lansate tiruri catre militarii irakieni", explica armata americana.

Un alt atac a avut loc in nordul Irakului, in apropiere de Sinjar, si a distrus sase vehicule apartinand gruparii Stat Islamic, potrivit CENTCOM. Aceste doua raiduri au avut loc "in cursul ultimelor 24 de ore".

Incepand din 8 august, fortele americane au efectuat 162 de raiduri impotriva jihadistilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii in Siria si in Irak.

Presedintele Barack Obama a anuntat miercuri ca Statele Unite sunt pregatite sa efectueze atacuri aeriene contra SI in Siria, insa a subliniat ca exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, si-a "pierdut legimitatea". Statele Unite inca nu au efectuat atacuri impotriva SI in teritoriul sirian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.